Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 iunie 2011

Presă informală la Botoşani!

 Joi, 9 iunie, a avut loc deschiderea oficială a cursului de presă şi relaţii publice pentru tineri, din cadrul proiectului “Media Tin- Iniţierea tinerilor în presă”, finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este organizat de Asociaţia B-Right Media Botoşani.
21 de tineri vor lua parte la 32 de ore teoretice şi 8 luni de practică, care se vor finaliza cu un ziar lunar cu ştiri pozitive. Profesorii acestui curs sunt: Sergiu şi Raluca Bălăşcău, impreună cu Lucian Alecsa.
Prima întâlnire a cursului a avut drept ţintă prezentarea şi socializarea între elevi şi profesori, elevii participând efectiv la câteva joculeţe de tip Energizer.
La finalul cursului, participanţii vor primi Certificatul Youth Pass, care le va atesta competenţele dobândite pe durata proiectului.

Madalina Iacob


miercuri, 8 iunie 2011

Spectacol ciudat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”!

Marţi, 7 iunie 2011, s-a desfăşurat a IV-a ediţie a spectacolului-concurs “Ciudate”, devenit de 4 ani concurs-performing pentru clasele a X-a de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.
Elevii claselor a X-a, de la A până la H, îndrumaţi de doamna profesor Adriana Jurma, au organizat într-un timp foarte scurt, în cadrul disciplinei Educaţie Vizuală, un adevărat spectacol cu tema: Costum, Lumină şi Culoare. Fiecare clasă a realizat un spectacol de maxim 10 minute prin care a încercat să convingă juriul şi publicul că ei pot fi apreciaţi şi sub lumina reflectoarelor.
Juriul a fost format din profesori şi elevi, reprezentanţi ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, alături de doamna Carmen Moraru, din partea Monitorul de Botoşani.
“Sunt foarte mulţumită de toate clasele, a fost mai bine decât mă aşteptam! Elevii m-au impresionat prin organizare.”, a declarat Adriana Jurma, profesor organizator.
Premierea concursului “Ciudate” va avea loc pe 14 iunie la Cinematograful Unirea din Botoşani, când elevii îşi vor expune şi filmele realizate, în cadrul altui concurs.

Mădălina Iacob







Foto: Vlad Catana

sâmbătă, 4 iunie 2011

Eminescienii Au Talent!

Sâmbătă, 4 iunie, a avut loc concursul “Eminescienii Au Talent” la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani.
Inspirate de renumitul concurs “Românii Au Talent”, elevele Andreea Dragomir şi Cristina Cojocaru, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, au organizat concursul care a promovat 10 talente diverse, ca dans, muzică, beat box sau trucuri cu cărţi.
Câştigătorul competiţiei este Anton Marius, care a încântat juriul prin talentul său de a cânta la fluier, caval, ocarină şi tilincă. Locurile II şi III au fost ocupate de Buză Miruna, respectiv Teodorovici David.
“A avut un concurs reuşit, cu participanţi foarte bine pregătiţi şi sperăm să menţinem tradiţia în anii următori”,a declarat unul din organizatori, Andreea Dragomir. 

Madalina Iacob 
Poze: Vlad Catana

http://banulbotosanean.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=12842:-eminescienii-au-talent&catid=40:invatamant&Itemid=157 

http://www.botosaneanul.ro/stiri/eminescienii-au-talenta-la-casa-sindicatelor/ 

http://botosaninews.ro/56279/cultura/concurs-eminescienii-au-talent-organizat-de-colegiul-mihai-eminescu/

http://liceenibotosani.blogspot.com/2011/06/romanii-au-talent-adaptat-de.html

http://www.actualitateabotosaneana.ro/?section=Cultura

marți, 24 mai 2011

Lecturi Urbane la Botoşani!

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a demarat o nouă acţiune socială intitualtă ”Lecturi Urbane la Botosani”, in cadrul proiectului naţional “Orasul Citeste”. Proiectul are ca că obiectiv principal încurajarea lecturii atât în rândul tinerilor cât şi al adulţilor, care cu timpul, poate au uitat gustul literaturii.
Profesorii, împreună cu elevii au amenajat la parterul liceului un loc unde fiecare persoană poate dona cărţi. Pe data de 5 iunie, elevii eminescieni vor fi prezenţi în faţa Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani, unde vor împărţi botoşănenilor câte o carte din cele colectate. Fiecare persoană trebuie să facă o promisiune: după ce va citi cartea, o va înmâna mai departe altcuiva.
Asadar, Colegiul Naţional Mihai Eminescu face eforturi pentru a creşte numărul cititorilor interesaţi de lectura valoroasă, promovand motto-ul ”Citeste si dă mai departe!”




































Mădălina Iacob

vineri, 13 mai 2011

Botoşăneanca admisă la Sorbona!


Adelina Bolboros este elevă în clasa a XII-a H la profilul bilingv-engleză, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani.
Începând cu clasa a VII-a participă la olimpiada de limba franceză: a obţinut premiul I la etapa naţională în clasele a XI-a şi a XII-a, fiind indrumată de doamnele profesor Gutter Elena, Căjvăneanu Mariana si Nicoleta Chiponcă. Ea deţine atestate pentru limbile străine franceză şi rusă, iar anul acesta a primit răspuns afirmativ pentru admiterea la Universitatea Sorbona, din Paris şi Universităţile de limbi străine din Lille, Lyon.
Este o fire ambiţioasă, comunicativa si amuzantă. Materiile ei preferate sunt limbile străine, iar printre pasiuni se numără călătoriile, Parisul fiind oraşul ei de suflet, muzica şi cititul. Pentru viitor îşi doreşte să lucreze ca specialist de interculturalitate pe Europa de Est.
“ Ca să ajungi la asemenea rezultate trebuie să fii dispus să faci orice compromis pentru ca totul să pară o plăcere şi nu o povară”, spune Adelina.

Mădălina Iacob.



sâmbătă, 7 mai 2011

Târgul Liceelor Botoşani- Interviu la cu Violeta Zamfirescu, profesor la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”

  • Bună ziua! Numele meu este Mădălina Iacob, de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani şi aş vrea să aflu câteva lucruri despre Colegiul Naţional Mihai Eminescu, în cadrul evenimentului Târgul Liceelor 2011.
  •  Bună ziua!
  •  Pentru început aş dori să vă prezentaţi. 
  • Sunt Violeta Zamfirescu, profesor de limba şi literatura română, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi am bucuria să vă primesc la standul nostru, alături de ceilalţi copii, profesori şi diriginţi.
  •  Spuneţi-ne câteva lucruri despre Colegiul Naţional Mihai Eminescu. 
  •   Despre liceul nostru pot fi spuse foarte multe lucruri, dar pentru aceste zile noi am ales câteva elemente reprezentative. Credem că în colegiul nostru copiii au şansa să înveţe strategia reuşitei în viaţă. Dintre aceste elemente simbol sunt diplomele de la olimpiade şi concursuri judeţene, naţionale sau internaţionale. 
  •    Care este oferta educaţională a acestui an? 
  •     Oferta educaţională a liceului vizează elevi cu o foarte bună pregătire pentru admiterea în clasa aIX-a. Se oferă 300 de locuri distribuite astfel: 4 clase de matematică informatică, 3 clase de ştiinţe ale naturii, 2 clase de ştiinţe sociale şi 1 de filologie bilingv, limba engleză. 
  •   Cu ce proiecte se mândreşte colegiul?
  •  Liceul se mândreşte cu o multitudine de proiecte în care sunt implicaţi elevi, profesori, părinţi, alături de parteneri educaţionali, dintre care: Strategia de Acţiune Comunitară prin Programul Naţional de Voluntariat”, proiecte ecologiste ca “Şi Nouă Ne Pasă”, Patrula Eco, Şcoala Pentru Un Viitor Verde, proiecte cu profil sportiv, cultural şi proiecte europene ca “Amazing Europe”.
  •  A fost vizitat standul Colegiului “Mihai Eminescu” pe parcursul evenimentului?
  •  A fost vizitat în primul rând în ziua de vineri pentru că diriginţii din judeţ au ales să facă acţiuni cu clasele. Copiii au pus întrebări de cele mai multe feluri, chiar şi mai neconformiste: dacă au voie să vină cu un anumit stil vestimentar la şcoală sau dacă profesorii sunt aşa severi cum se aude, dar elevii liceului nostru le-au răspuns pe măsură şi ei au aflat că colectivul de elevi şi profesori este unul deschis. Susţinem strategia de carieră: mulţi dintre elevii noştri aleg să susţină examene de admitere la facultăţi din Europa. 
  • Vă mulţumesc! 
Cum este sa fii elev la Colegiul National “Mihai Eminescu”?
Să fii elev aici este foarte interesant pentru că este unul dintre cele mai bune licee din judeţ, un liceu de elită, cu un nivel înalt. Profesorii sunt înţelegători cu noi şi de aceea vom reuşi în viitor, a declarat Catinca Balinisteanu, elevă a colegiului. 




Madalina Iacob.

    Târgul Liceelor la Botoşani

    Pe  6 mai 2011 a avut loc deschiderea oficială a celei de-a opta ediţii a Târgului Liceelor la Sala Polivalenta Elisabeta Lipa, din Botoşani. Acest eveniment are ca scop promovarea de către toate liceele botoşănene a ofertelor şcolare pentru toţi elevii interesaţi să le urmeze cursurile. Anul acesta participă la târg 15 unităţi de învăţământ din municipiu.
    "Vă doresc să aveţi parte de o orientare profesională de calitate!" , a declarat la inceput Ada Macovei, Inspector Şcolar General Botoşani. Toate liceele botoşănene şi-au pregătit standuri cu pliante, diverse materiale şi informaţii cu care pot surprinde şi atrage în acelaşi timp viitorii elevi. 
    Târgul liceelor va fi deschis pana sâmbăta la ora 17:00
    Mădalina Iacob.

    vineri, 6 mai 2011

    Ziua Europei la Botoşani

    În ziua de 6 mai 2011 a avut loc sărbătorirea “Zilei Europei”, la Instituţia Prefectului Botoşani. S-au rememorat repere istorice importante prin cuvântul doamnei subprefect Silvana Tudorache, a consilierului superior Constantin Uriciuc şi a şefului secţiei memoriale a Muzeului Judeţean Botoşani, Sergiu Balanovici. De asemenea, s-a discutat despre semnificaţia declarării de către Uniunea Europeană a anului 2011 ca “Anul European al Voluntariatului”, prezentat de doamnele Carmen Potârniche şi Cornelia Paicu.
    La această acţiune au participat profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Economic Octav Onicescu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi şi Grup Şcolar Industrial Elie Radu, care şi-au exprimat gândurile legate de tema zilei prin glasul elevei Madalina Iacob.
    “Consider că întâlnirea de azi a fost un real succes pentru legătură care s-a creat între specialişti în diferite domenii de activitate şi elevii liceelor botoşănene, reamintindu-ne ce reprezintă ziua de 9 mai pentru noi, ca români.”, a declarat încântată doamna subprefect Silvana Tudorache.
    În final, participanţii au fost invitaţi să vizioneze o expoziţie de picturi realizată de elevii Şcolii Primare Nr.7 Botoşani, subliniind semnificaţia “Zilei Europei” prin talentul micilor artiştilor.

    marți, 26 aprilie 2011

    Adrian Ţuţu- Câştigător la Românii Au Talent

    În cea de-a doua zi de Paşte, pe 25 aprilie, a avut loc finala concursului naţional Românii Au Talent. Toţi românii au urmărit cu sufletul la gură talente speciale româneşti, care realmente au încântat publicul.
    Am fost uimiţi de vocile spectaculoase ale Rebecai Neacşu, Narcis Ianau, Adrian Ţuţu, Cristina&Alina şi Valentin Dinu, am fost şocaţi de ingeniozitatea soţilor Luca, a barmanului Valentin Luca, împreună cu beat boxul lui Cosmin Agache, iar privirile ne-au fost scăldate prin aprecierea talentului sportiv al trupei Ballance, Ştefan Florescu, grupul Akikai şi gimnasta Medeea.
    În cele din urmă, votul publicului a decis. Câştigătorul primului sezon Românii Au Talent este Adrian Ţuţu. El a obţinut premiul de 120000 de euro impresionând atât publicul, cât şi juriul prin harul de a compune versuri pe ritmuri de hip hop, dar şi prin tristă lui poveste de viaţă. Toate compoziţiile lui sunt dedicate părinţilor decedaţi.
    "Mă simt foarte emoţionat. Nu mai am cuvinte. Vă mulţumesc! Toată viaţa mea v-o dăruiesc vouă şi sper că melodiile mele să fie un mesaj bun pentru voi", a declarat Adrian Ţuţu.

    luni, 18 aprilie 2011

    Judeţul Botoşani pe primele locuri la Made for Europe!

    În perioada 15-17 aprilie 2011, s-a desfăşurat etapa naţională a concursului Made For Europe, la Piatra Neamţ. La concurs au fost înscrise peste 90 de  de produse finale realizate în cadrul proiectelor de cooperare europeană.
    Judeţul nostru a fost reprezentat de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani, Şcoala “Mihai Kogălniceanu” Nr. 8 Dorohoi, Grup Scolar Industrial Bucecea şi Şcoala cu clasele I-VIII Româneşti. Concurenţii botoşăneni au obţinut cu toţii premii, impresionând juriul cu site-ul, minidicţionarul, calendarul şi cartea cu poveşti din proiectele lor. Iacob Madalina a obţinut locul I, Vasilache Laura- locul II, Toma Mihai-locul III, iar Rinder Lavinia-mentiune.
    Pe lângă un concurs bine planificat, concurenţii au avut parte de trei zile excepţionale, organizate până la cel mai mic detaliu de gazdele din Piatra Neamţ.
    Mădălina Iacob.



    http://cursdejurnalism.blogspot.com/2011/04/judetul-botosani-pe-primele-locuri-la.html






    miercuri, 13 aprilie 2011

    Interviu cu Cosmin Agache- finalist la Românii Au Talent

    http://cursdejurnalism.blogspot.com/2011/04/cosmin-agache-in-exclusivitate-vreau-sa.html 


    Buna, Cosmin! Suntem aici pentru a afla mai multe detalii despre participarea ta la concursul naţional Românii Au Talent, difuzat pe postul Pro TV.

    Cosmin era foarte grăbit, ocupat cu pregătirile pentru finală, dar şi-a găsit puţin timp şi pentru noi, declarând că ţine foarte mult la botoşăneni.
    1. În primul rând, care este talentul tău şi cum l-ai descoperit?
    Talentul meu este beatbox-ul. Prima dată, acum 3 ani şi jumătate, am văzut pe YouTube un beat boxer francez, Joseph Poolpo care mi-a plăcut foarte mult. Am încercat să fac şi eu beatbox. Prima dată, am observat că nu-mi iese şi am renunţat. Dar, timp de 2 ani, cum multă răbdare, am exersat continuu şi am ajuns unde sunt acum!
    1. Cum ai luat decizia de a te înscrie la Românii Au Talent?
    În vacanţa de vară, am văzut un promo cu Românii au Talent şi m-am gândit că,poate, voi avea de câştigat dacă mă înscriu.
    1. Ce părere au avut părinţii tăi la inceput, te-au susţinut?
    Prima dată, părinţii mei, Maria si Florin Agache, nu au fost de acord să mă înscriu la emisiune deoarece nu înţelegeau "muzica" pe care o făceam şi se gândeau că nu voi avea şanse. Acum sunt mândri de mine!
    1. Ce sentiment te-a încercat atunci când ai intrat prima dată pe scenă?
    Când am intrat pe scenă, am avut foarte mari emoţii. Eram neliniştit, deoarece nu ştiam cum va reacţiona publicul său juriul.
    1. Ce părere ai despre membrii juriului?
    Cred că membrii juriului au fost foarte bine aleşi, deoarece Andra ştie foarte multe despre muzică, Mihai Petre despre dans, iar Andi Moisescu este încă din 96 în televiziune. Ctoţii au experienţă.
    1. Cum ai primit vestea că ai fost admis în finală?
    Când mi-am auzit numele strigat, nu mi-a venit să cred, deoarece era cea mai grea semifinală dintre toate, concurenţii fiind foarte talentaţi.
    1. De cine te temi cel mai mult dintre toţi concurenţii?
    Mă tem de fiecare concurent pentru că toţi sunt talentaţi, nu degeaba au ajuns până în finală.
    1. Acum, că ai devenit vedetă botoşăneană, ce impact are competiţia asupra vieţii tale?
    De când am apărut la televizor, majoritatea oamenilor care mă văd pe stradă zic: “Uite, el e băiatul de la Românii au Talent!”. Mă bucură foarte mult şi desigur, toţi prietenii mă susţin.
    1. Pentru final, care este mesajul tău pentru public?
    Vreau să le mulţumesc din tot sufletul celor care m-au votat şi sper să mă voteze în continuare pentru ca liniile de vot pentru finala sunt deschise!
    Îţi mulţumesc şi aşteptăm să te vedem în finala de pe 25 Aprilie, la ora 20:30, pe ProTv!    
         
      Mădălina IACOB, elevă la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani

    marți, 12 aprilie 2011

    Cosmin Agache şi Florescu Ştefan, calificaţi în finala "Românii au talent"

                Vineri seară, am vizionat cu mult interes şi entuziasm emisiunea "Românii au talent". Starea mea de spirit, alături de a multor botoşăneni, s-a intensificat când au sosit momentele cu Agache Cosmin şi Florescu Ştefan . Am urmărit cu atenţie filmuleţele de prezentare şi „mi s-a făcut pielea de găină”! Urmau botoşănenii!
    Numerele celor doi au fost spectaculoase. Mihai Petre nu a avut prea multe de spus după numerele băieţilor, semn că s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor sale . El a precizat că talentul nativ căutat poate fi Cosmin Agache, că acest copil este foarte bun în ceea ce face şi că are personalitate. De asemenea, a sesizat trăirea intensă a copilului în timpul actului său artistic şi i-a prevăzut un viitor plin de succes.
    Iată că Botoşani, considerat a fi unul din cele mai sărace judeţe din România, a reuşit să iasă în faţă prin aceşti doi reprezentanţi ai săi. Multe ore de muncă şi-au pus amprenta pe numerele băieţilor. Talentul, curajul de a ieşi din umbră pentru a arăta tuturor ce pot realiza, prezenţa scenică, atitudinea şi încrederea de sine, au convins publicul spectator si telespectator să acorde voturile care le-au adus primele două locuri şi i-au calificat în finala mult visată.
                Cred că niciunul dintre ei nu se aştepta la un dublu verdict câştigător, luând în calcul posibilităţile materiale ale judeţului nostru. Însă locuitorii ţării i-au susţinut pe moldoveni, propulsându-i astfel pe spirala succesului. Teoretic, şansele din voturile locale erau destul de reduse, deoarece Botoşaniul are o populaţie relativ mică şi este unul dintre cele mai slab dezvoltate judeţe din punct de vedere economic. Iar, la faza semifinalelor voturile costă! Şi nu puţin – raportat la nivelul de trai din cea mai săracă regiune a ţării! Dar modestia materială a ţinutului de baştină nu i-a împiedicat pe tinerii noştri să fie cei mai buni dintre cei buni. Concluzia: botoşănenii noştri, de care suntem mândri pe deplin... au talent !
                Ambii concurenţi au fost repartizaţi în aceeaşi semifinală. Dincolo de obligaţia de a concura între ei, în viziunea mea, situaţia reprezintă un prilej de susţinere reciprocă psihică şi morală. Numele celor doi botoşăneni au fost pronunţate primele în cel mai important moment al serii, desemnarea câştigătorilor - ocupând locurile I şi II în cea de-a 3-a din cele 4 semifinale. Emoţiile au fost vizibile, iar, în momentul decisiv, s-au văzut din expresiile, gesturile şi mimica băieţilor.
                Personal am sperat din tot sufletul, până în ultimul moment, la clasamentul final, ca botoşănenii noştri să fie ocupanţii primelor locuri. Şi aşa s-a întâmplat! Am avut aşteptări mari de la ei, le-am apreciat talentele şi i-am susţinut sufleteşte până la încheierea emisiunii.
                În ediţia ulterioară a emisiunii, Andi Moisescu a revenit asupra semifinalei 3 şi s-a declarat mulţumit de rezultatele serii precedente, asta însemnând că şi el, la fel ca noi, a susţinut talentele noastre valoroase.
                Comentariile nu lipsesc pe site-ul postului organizator. Există unii care încearcă să influenţeze opinia publică în defavoarea botoşănenilor noştri. Cu toate acestea, sunt şi foarte mulţi susţinători de toate vârstele. Micuţul Cosmin este apreciat, printre multe altele, deoarece coardele sale vocale ar putea înlocui cu succes multe instrumente muzicale. Ştefan, este de asemenea admirat de o mare parte din comentatori. El a câştigat admiraţia multor stelişti, deoarece el a afirmat în concurs că este susţinător înfocat al roş-albaştrilor. În plus, a oferit un număr care a vizat cel mai iubit sport din România, fotbalul. A adus inovaţie şi creativitate în acest domeniu şi astfel a fost apreciat de privitori.
                Oamenii au vrut să vadă şi altceva, pe lângă numerele de muzică şi dans. Şi-au dorit ceva inedit şi exact asta le-a oferit Ştefan.
                Am certitudinea că băieţii ne vor uimi şi în finală, cu numere bine pregătite şi că vor epata, cum au făcut până acum, prin propriile calităţi, cu ajutorul cărora au câştigat simpatia publicului.
                Să ne amintim că din Botoşani, din Moldova, au plecat cândva Eminescu, Creangă, Iorga, Enescu, Luchian , genii care au dus numele României peste hotare. A venit şi secolul 21, cu botoşănenii lui de renume. Cred că zilnic păşim pe un pământ norocos şi trăim într-un colţ de ţară din care nasc mereu şi oameni frumoşi şi talentaţi.


    Diana Dădăcuş


    http://botosanibotosani.blogspot.com/2011/04/romanii-au-talent-la-botosani-am.html
    http://cursdejurnalism.blogspot.com/2011/04/vineri-seara-am-vizionat-cu-mult.html

    vineri, 8 aprilie 2011

    “Cinemateca de Vineri”- un nou proiect la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani


    Vineri, 8 Aprilie 2011, a avut loc inaugurarea proiectului “Cinemateca de Vineri”, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani. Organizatorii evenimentului sunt Sabina Bălan, Miruna Petruşcă, Silvana Mihai şi Diana Ligi, din clasa aXI-a G, împreună cu doamna profesoară Adriana Jurma.
    “Cinemateca de Vineri” constă în promovarea conceptului cinematografic. Prin întâlniri periodice, se doreşte schimbarea anumitor prejudecăţi, cum că arta cinematografiei se bazează doar pe spectaculosul american şi se încearcă o educare a elevilor în ceea ce priveşte elementele de bază a cestui domeniu.
    „Această activitate, după cum am precizat şi la prima întâlnire, nu constituie un curs de cinematografie.  Doar pentru că noi stăm în faţa celorlalţi şi organizăm acest proiect nu înseamnă că ceilalţi nu pot interveni. Tocmai de aceea deviza noastră este <<CINEMA împreună>>”, explică Miruna.
    Prima întâlnire din cadrul proiectului „Cinemateca de Vineri” şi-a propus prezentarea treptelor evoluţiei filmului, de la naşterea cinematografului, până în anii 1930. Pentru viitor, fetele îşi doresc ca activitatea să ia amploare, ajungând să trateze, mai târziu, subiectul celor mai importante filme de actualitate.

    Cu ce impresii au rămas spectatorii? 
    • “Mi-a plăcut! Aştept să văd cu ce ne vor încânta data viitoare!” Catană Vlad 
    •      “E o ocazie bună de a cunoaşte istoria filmelor. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost că niciun scurtmetraj nu urma un fir narativ, dar asta nu e problema organizarii, asa au fost concepute primele filme ale omenirii.” Cozmaniuc Alexandru
    •       “Un proiect îndrăzneţ şi inedit, o cale foarte bună de a educa un public care se lasă prea uşor uimit de efecte vizuale şi auditive, uitând ce este filmul, de fapt. Ciobanu Bogdan 
    •   “În opinia mea acest proiect este o inovaţie benefică pentru liceul nostru, este un mod plăcut de a-ţi îmbogăţi cultura generală şi o alegere bună pentru a petrece o parte mică din timpul liber într-un mod relaxant.” Creţu Irina 
    • “Un eveniment interesant din care am aflat unele lucruri noi, chiar dacă sincer m-au plictisit unele scene, probabil din cauză că nu am ochiul format pentru astfel de scurt metraje sau cu genul de filme mute. Să vedem ce va fi vinerea viitoare. Apreciez munca celor care au organizat.” Clement Claudiu

    Incertitudinea şi misterul viitorului


    Cu câteva zile în urmă, am avut ocazia de a asista la o discuţie care avea în prim plan un subiect total neplăcut.O tânără a fost agresată în plină stradă, în plină zi. Mai multe detalii ar dezvălui identităţi şi ar pune în pericol siguranţa persoanei în cauză. După ce am părăsit locaţia unde ne aflam, am meditat asupra celor auzite şi am văzut parcă cu alţi ochi lumea în care trăiesc şi am trăit până acum. Ţara unde huliganismul este la el acasă, unde respectul lipseşte cu desăvârşire, unde bunul simţ s-a demodat de mult.
                 Oamenii au uitat de bunătate, de iertare, de virtute. În schimb, au pus accent pe pe vicii şi plăceri personale. Au uitat să viseze, să aştepte şi să spere că într-o zi speranţele lor vor prinde conturul dorit. Oamenii au uitat să iubească, au relaţii superficiale, de scurtă durată pentru că vor să guste din cât mai multe sortimente. Dar la final.. surpriză : rămân cu un gust amar. Şi ne plângem toţi că nu e nimic aşa cum ne-am dori, cum am vrea să fie. Dar nu acţionăm, nu luptăm şi ne lăsăm învinşi de cel mai mic obstacol. Suntem nemulţumiţi încontinuu şi nu vedem care sunt de fapt lucrurile esenţiale, nu vedem comorile din vieţile noastre. Le îngropăm înainte de vreme, fără a le estima bogăţia.
                Sunt dezamăgită de imaginea dezolantă a acestei ţări în care m-am născut, de oamenii nepăsători, preocupaţi tot timpul de problemele personale pe care ei înşişi le amplifică, de cruzimea şi răutatea care apare de unde nici nu te aştepţi, de lipsa sentimentelor, de pierderea valorilor pe care oamenii le aveau înainte, de injuriile şi cuvintele obscene pe care le auzi la tot pasul.
                În concluzie, cred că oamenii ar trebui să reflecteze puţin asupra vieţii lor. Eu sunt abia la începutul drumului, am multe de învăţat, dar sunt sigură că oamenii au văzut şi înfruntat mult mai multe. Ne confruntăm cu un război al generaţiilor, cu mentalităţi total opuse. Să fim aşadar mai optimişti, mai sinceri cu noi înşine, mai realişti. Să deschidem ochii acum cât încă mai putem schimba ceva. De unul singur un om nu poate face nimic. Doar împreună putem face totul, putem realiza orice.

    Dădăcuş Diana