Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 mai 2011

Ziua Europei la Botoşani

În ziua de 6 mai 2011 a avut loc sărbătorirea “Zilei Europei”, la Instituţia Prefectului Botoşani. S-au rememorat repere istorice importante prin cuvântul doamnei subprefect Silvana Tudorache, a consilierului superior Constantin Uriciuc şi a şefului secţiei memoriale a Muzeului Judeţean Botoşani, Sergiu Balanovici. De asemenea, s-a discutat despre semnificaţia declarării de către Uniunea Europeană a anului 2011 ca “Anul European al Voluntariatului”, prezentat de doamnele Carmen Potârniche şi Cornelia Paicu.
La această acţiune au participat profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Economic Octav Onicescu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi şi Grup Şcolar Industrial Elie Radu, care şi-au exprimat gândurile legate de tema zilei prin glasul elevei Madalina Iacob.
“Consider că întâlnirea de azi a fost un real succes pentru legătură care s-a creat între specialişti în diferite domenii de activitate şi elevii liceelor botoşănene, reamintindu-ne ce reprezintă ziua de 9 mai pentru noi, ca români.”, a declarat încântată doamna subprefect Silvana Tudorache.
În final, participanţii au fost invitaţi să vizioneze o expoziţie de picturi realizată de elevii Şcolii Primare Nr.7 Botoşani, subliniind semnificaţia “Zilei Europei” prin talentul micilor artiştilor.

2 comentarii: